سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عرفان وادب

55را ه برای کسب سعادت در زندگی زناشویی

55را ه برای کسب سعادت در زندگی زناشویی


 

1- جای تذکر است که همانا غیبت کوتاه از همسرت رابطه ی زناشویی را محکم می نماید،ولی عدم حضور و غیبت طولانی از وی باعث از بین بردن این رابطه خواهد شد.

2- بر شما واجب است که از ذات و سرشت زن اطلاع داشته و درک نمایید،تا اینکه بتوانی رفتاری درست و منطقی و بدور از افراط و تفریط در تعامل داشته باشی .

3- نگذار ختلافی که امروز در بین شماواقع شده است به روز بعد کشانده شود.

4- از سخن گفتن در مورد تجارب کذشته که مرتبط با زن دیگری است اعم از مرحله خواستگاری ویا زمان ازدواج،پرهیز کن.

5- از آرمان گرایی پرهیز کن،و به روش نرمال و طبیعی زندگی بنما وتوقع معجزات را نداشته باش.

6- درهر فرصتی برایت پیش آمد عشق و محبت خود را نسبت به همسرت اظهار کن.

7- با اندوه و غم در ذات خود مبارزه کن و همیشه گشاده رو و خوش برخورد باش.

8-دائما از سخن نیش دار و کنایه آمیز پرهیزکن،مخصوصا در زمان وقوع هر خطای کوچک و بزرگی .

9- سعی کن همیشه مشاجره و دعوا را در دایره محدودی قرار دهی و ان را بزرگ جلوه ندهی.

10- حسادت و شک و شبهه جزء دشمنان شما هستند،پس در زندگی با واقعیات رفتار کن و از ظن و گمان پرهیز کن.

11- در وجود شریک زندگیت درخت اطمینان را بکار و آبیاری کن و به او اعتماد کن و رضایت مندی از خودت را در وجودش پرورش بده.

12- خودت شخصی مناسب باش وشریکی مناسب را هم برای زندگیت پیدا کن تا خوشبخت شوی.

13- نظافت را عنوان ایمان قرار بده چرا که دلیل دوستی است.

14- ازبعضی مواردی که انها را جزئی از شخصیت خود میدانی تنازل کن تا دستیابی شما به ان صفاتی را که دوست داری در شریک زندگیت وجود داشته باشد،آسان گردد.

15-همان طور که به خود اهنمام و توجه می کنی به شریک زندگیت هم توجه کن، و آنچه را برای خودت دوست داری برای او هم دوست داشته باش.

16- بگیر و عطا کن، نه آنکه همه چیز را بگیری و چیزی عطا نکنی و یا بیشتر از آنچه که ببخشی اخذ کنی.

17- مرد از زنش می خواهد که همسری نمونه باشد و بتواند در هر چیزی تصرف کند،همچنین مرد می خواهد همسرش با او محبت کند

18- در هنگام هر مصیبتی با اتهام زدن به شریکش شتاب زده عمل نکند بلکه با دیدگاهی منصفانه بنگرد و برحوادث پیشی نگیرد .

19- امروز زندگی کن و به فردا که هنوز نیامده فکر نکن و بنا بر امکاناتت در امور تصرف کن و به قولی ( پاتو از گلیمت دراز تر نکن ) .

20- باید رابطه پاک همسری را درک نمایی زیرا که ان پیوند و میثاقی غلیظ و محکم است .و قبل از برداشتن هر قدمی هزار بار فکر کن که پشیمانی سودی ندارد .

21- فقط بر عشق و دوستی اعتماد نکن اگر چه عشق و دوستی درزندگی زناشویی مهم و ضروری می باشد.

22- الگویی از خودت برای همسرت در زندگی عطا کن و رفتارهایی مانند سخن و تنبیه را از شخصیتت دور کن .

23- به دوستان و خویشاوندانت برای دخالت در زندگیت فرصت نده و خودت به اندازه ی توانایی ات بر مشکلاتت تسلط پیدا کن و انان را بروز نده .

24- انچه را که در زندگی همسرت اشتباه می پنداری در تصحیح آن عجله مکن زیرا اینها عاداتی هستند که تنها بعد از زمان طولانی تغییر می کنند و سعی کن عیوب کوچک را بزرگ نشماری .

25- به ناچار باید مسئولیت های ازدواج و انچه که به دنبال ان می اید رابا رضایت کامل و اطمینان خاطر قبول کنی .

26- به قدر توانایی ات از موارد به وجود امدن اختلاف در بینتان پرهیز کن و از بیرون کردن همسرت درصحنه زندگی دوری کن .

27- همراه همسرت برای انجام دادن کارهای در بینتان اقدام کن پس موارد خوشبختی بعد از ان در بینتان به وجود خواهد امد و همچنین نزدیکی بین شما بیشتر می شود .

28- فرصت را برای رشد و شکوفایی استعدادهای همسرت در کمال ازادی فراهم کن .

29- باید حقوق مالی محترم شمرده شود وسهل انگاری در آن راه نداردزیرا اهمال در آن از نزدیکترین دلایل و اسباب اختلاف میان زن و شوهر است .

30- همسرت را در غمهایت شریک نکن و سعی کن به تنهایی بر انها غلبه کنی و او را در شادیهایت فراموش مکن .

31- ای زن سعی کن از دوستانی که در زندگی خصوصیت دخالت می کنند پرهیزکنی زیرا انان تنها لباس پند ونصیحت را می پوشند.

32- ای زن همسرت رابه عنوان شخصی که تومدیون ارتباط بااوهستی وبه شخصیتش افتخارمیکنی درک و احساس کن.

33- هنگام وقوع اختلاف یاداور زیبایی ها ونیکی های همسرت باش ،و یاد آوری بدیهای اوفکر و ذهنت را از خوبیهایش غافل نگرداند.

34- ازخودت این سوالات رابپرس تا نیکی های شریکت رادرزندگی بفهمی وبرمشکلات غلبه یابی

1- چه چیزی شما را نسبت به یکدیگر متعجب میکند.

2- چه خبرهای خوشی است که به شما می رسد

3- چه شادی مشترکی هنگامی که حقیقتی رامی شنوید به شما دست می دهد.

4- هرکدام از شما برای اینکه توجه طرف دیگر راجلب کندچه کارمی کند.

5- از همسر وشریکت چه توقع و انتظاراتی داری تا احساس کنی که تورا دوست دارد وبرتو توانایی دارد.

6- چه آمال و آرزوهای مشترکی دراینده دارید.

35- ای زن دراختلافات زناشویی ازبه کاربردن الفاظ زشت وزننده پرهیز کن تا همسرت رانیازاری.

36- به هم هدیه بدهید همدیگررادوست داشته باشید اما درهر فعالیت خوشی این شادی در زندگی همسری است.

37- همسر باهوش همسری است که وقت مناسبی رابرای درخواست خود وبچه هایش وهمچنین برای شروع انتظاراتی که ازرفتار همسرش دارد انتخاب می کند واگراحیانا وقت انتخابش مناسب نبود بار دیگر فکر می کند.

38- کرامتم .... غرورم... اینها کلمات شیطانی است که درهنگام اختلاف شیطان به قلب همسران می اندازد.

39- وجود همسرت را بیهوده مدان وجود همسرت را بیهوده مدان مشورت درزندگی زناشویی مهم است وباید هرکدامتان احساس کند که اوشریک زندگی همسرش است.

40- فرارنکن وهنگام اختلافات دربرابر مشکلات فرار نکن زیرا فرار وسیله ی درمان نیست وپس از ارامش اندکی مانعی برای یرگشتن به حل اختلافات وجود ندارد.

41- با سوالات فراوان درمورد چیزی که ربطی به همسرت ندارد عرصه رابراوتنگ نکن ویا سعی نکن براسراری که نمی خواهد تو انها را بیابی اگاهی یابی دراین هنگام منزل شوهررا ترک خواهد کرد وبه مکان دیگری که دران استراحت کند می رود.

42- ازهمسرت کناره گیری نکن وخودت رادرگوشه گیری وتنهایی وانزواقرار نده بلکه به قدر نیاز با او مشارکت کن .

43- اگر زنت دربیرون ازمنزل شاغل است مسئولیت توخطیرتر است پس در چگونگی بهتر شدن کار بیرون واعمال خانه سعی وتلاش کن.

44- هنگامی که اقوام همسرت به منزلت امدند اخم نکن وعبوس واخمو مباش بلکه الگوی خوش رویی وگشاده رویی ومهمان نوازی واکرام باش وبدان همسرت ان رااحساس کرده ووجود تورا میشناسد.

45- به همسرت را احترام بگذار وطبق عادت خانواده با اسماء نیک صدایش بزن وسعی نکن با او اختلاف پیدا کنی، ونیکی هارا درمقابلش به یاد بیاور.

46- متوجه همسایه باش ، باز هم همسایه..... پیامبر(ص) وصیت کرده است احسان وکمک به همسایه در مسیر اطاعت از خدا، ومشارکت دادن وی درشادی وخوشی چیزی است که دین پاک اسلام به ان وصیت کرده است.

47- اختلافات دائمی دررای وعقیده منجر به اختلافات دل ها می شود پس اگر هم قانع نشوی بااوموافقت کن ورایش راقبول کن وبدان که طاعت وعبادت دراموری که منجر به معصیت خدا نشود نیکی واحسان است.

48-آرامشی که همسردرخانه به آن نیازمند است،امکان بدست آوردن آن ازطریق مشغول نمودن فرزندان به بازی های فکری که ذهن راتقویت می کند مانند بازی با کلمات وغیره، بعید نیست.

49- فرزندانت نعمت بزرگی هستند پس با اهمال وبی تفاوتی نسبت به تربیتشان انان را بلا ونقمت قرار ندهیم و از انان غافل نشویم.

50- مراحل رشد کودک وچگونگی رفتار کردن بااو را مطالعه کن وازانچه که برسلامتی اش آسیب می رساند دوری کن تا اورا از مبتلا گردیدن به درگیری های روحی و روانی در آینده محفوظ نگه داری .

51- در راستای اطاعت از خدا یاری گر همسرت باش وهم چنان که دنیا را می خواهی اخرت را نیز بخواه .

52- اسراف زندگی زنا شوئی را فاسد می کند ونعمت خداوندرا ازبین می برد وخداوند اسراف کنندگان رادوست ندارد وبرتو واجب است هدفت این باشد که هرگز نیاز رادرزندگی احساس نکنی.

53- سعادت وخوش بختی زناسویی به معنی خالی بودن از مشکلات نیست ،بلکه به معنی این است که قدرت و توان حل ان مشکلات را داشته باشی . واین مشکلات تاثیر منفی بر علاقه ی بین تووهمسرت نداشته باشد.

54- ازاختلافات زناشویی درمقابل فرزندان پرهیز کن وصدایت رادرمقابل انان بالا نبر زیراانان قبل ازهر چیزدیگری به عنوان الگو وتقلید ان را یاد می گیرند واین مشکلات درذهن کودک شکل می گیرد ودراینده براو تاثیر می گذارد.

55- به هیچکس اجازه ی دخالت درزندگی ات را نده وتو سبب برای ان دخالت نباش واسرارخانه ات را برای دوست یا نزدیکانت بازگو نکن.
بابافارس



[ دوشنبه 91/4/26 ] [ 12:41 عصر ] [ هلیا ] نظر


5مانع بزرگ برای سعادت در زندگی

5مانع بزرگ برای سعادت در زندگی

 


سعادت به عنوان هدف اصلی برای خود انسان مطرح است - و انسان به طور فطری و ذاتی می‌کوشد تا به آن برسد. خوشبختی که در سایه آسایش و آرامش فراهم می‌آید، خوشبختی فرازمانی و بیرون از دایره تنگ زمانی است؛ و این جز با پیوستگی و بستگی به ذات لایزال خداوندی امکان پذیر نیست از این رو به سوی آن کدح، تلاش و حرکت دارد تا با پیوستگی و بستگی تام و تمام به خداوند لایزال سعادت دایم را در آغوش گیرد.

 


سعادت
ملاک سعادت و شقاوت در معارف قرآن

ملاک سعادت و شقاوت در معارف قرآن، لذت و رنج ابدی است؛ به این معنا که اسلام، و به ویژه قرآن در معنای سعادت و شقاوت تغییر نمی‌دهد و در این زمینه مفهوم جدیدی را مطرح نمی‌کند که از دسترس درک و فهم مردم به دور باشد؛ بلکه سعادت را به همان معنای رایج لذت پایدار و شقاوت را به معنای عرفی، رنج و الم بیشتر می‌داند ولی در مصداق آن دو تغییر می‌دهد و چون لذایذ و آلام دنیوی دوام و ثباتی ندارد، لذایذ و آلام ابدی جهان آخرت را به عنوان مصادیق صحیح و حقیقی سعادت و شقاوت مطرح می‌کند.

قرآن به عنوان بهترین راهنما و دستور عمل برای رسیدن به این نوع سعادت و بهره گیری از همه لذت‌های مشروع دنیا و آخرت عوامل تحقق سعادت را برشمرده است .

 

عوامل بازدارنده و موانع رسیدن انسان به سعادت

از نظر قرآن رسیدن به سعادت و خوشبختی پایدار و ابدی تنها با انجام افعال و اعمال اختیاری امکان پذیر است و بدون آن‌ها دستیابی و تحصیل سعادت امری ناشدنی است؛ بنابراین تحصیل سعادت تنها به معنای انجام اعمال اختیاری است که به عنوان عامل پدیدآورنده سعادت می‌باشد؛ و انسان تنها به این طریق می‌تواند به آن برسد.

بعضی از افعال و اعمال اختیاری که توسط انسان‌ها صورت می‌گیرد، مانع دستیابی آنها به سعادت و رستگاری و عاملی است جهت رسیدن آنها به شقاوت و بدبختی.

قرآن کریم به این نوع افعال که مانع سعادت و عامل بدبختی فرد و جامعه است، راهنمایی کرده است.

قرآن می‌گوید: عامل اصلیش اعراض از یاد حق است. یاد خدا مایه آرامش جان، و تقوا و شهامت است و فراموش کردن او مایه اضطراب و ترس و نگرانی است

1- اعراض از ذکر خدا

"و هر کس از یاد من روی گردان شود، زندگی (سخت و) تنگی خواهد داشت."( طه ، آیه 124)

از این آیه استفاده می‌شود که روی گردانی از یاد خدا زندگی سخت و پرمشقتی را به دنبال داشته و مانع از رسیدن انسان به سعادت و خوشبختی است.

در تفسیر نمونه ذیل آیه شریفه چنین آمده است:

گاه می‌شود درهای زندگی به روی انسان به کلی بسته می‌شود، و دست به هر کاری می‌زند با درهای بسته روبه رو می‌گردد، و گاهی به عکس به هر جا رو می‌آورد خود را در برابر درهای گشوده می‌بیند، مقدمات هر کار فراهم است و بن بست و گرهی در برابر او نیست. از این حال تعبیر به وسعت زندگی و از اولی به ضیق یا تنگی معیشت تعبیر می‌شود، منظور از "معیشت ضنک" که در [آیه‌ی فوق] آمده نیز همین است.

گاهی تنگی معیشت به خاطر این نیست که درآمد کمی دارد، ای بسا پول و درآمدش هنگفت است، ولی بخل و حرص و آز، زندگی را بر او تنگ می‌کند نه تنها میل ندارد در خانه‌اش باز باشد و دیگران از زندگی او استفاده کنند، بلکه گوئی نمی‌خواهد آن را به روی خویش بگشاید.

یاد خدا
به راستی چرا انسان گرفتار این تنگناها می‌شود؟

قرآن می‌گوید: عامل اصلیش اعراض از یاد حق است. یاد خدا مایه آرامش جان، و تقوا و شهامت است و فراموش کردن او مایه اضطراب و ترس و نگرانی است.

هنگامی که انسان مسئولیت‌هایش را به دنبال فراموش کردن یاد خدا به فراموشی بسپارد، غرق در شهوات و حرص و طمع می‌گردد، پیدا است که نصیب او معیشت ضنک خواهد بود، نه قناعتی که جان او را پر کند، نه توجه به معنویت که به او غنای روحی دهد، و نه اخلاقی که او را در برابر طغیان شهوات باز دارد." (ناصر مکارم شیرازی، همان، ج 31، صص 327-328)

 

2- عصیان و تمرد از احکام الهی

و آن کس که نافرمانی خدا و پیامبرش را کند و از مرزهای او تجاوز نماید، او را در آتشی وارد می‌کند که جاودانه در آن خواهد ماند، و برای او مجازات خوارکننده ای است." (نساء ، آیه 14)

هر که در مقام عصیان و تمرد برآید و از حدود اسلام بدر رود، سیرت آن خلود در شقاوت و شعله های آتشین است."( آقا سید محمد حسینی همدانی، انوار درخشان در تفسیر قرآن، پیشین، ج 3، ص 366)

از آیه شریفه فوق استفاده می‌شود که یکی از موانع سعادت انسان و از عوامل شقاوت و بدبختی او این است که از دایره حدود و احکام الهی خارج شود و سر از عصیان و تمرد دربیاورد. بنابراین باید مراقب باشیم که از حدود الهی خارج نشویم و در غیر این صورت در گروه شقاوتمندان و تیره بختان قرار گرفته و از آتش ابدی دوزخ در امان نخواهیم ماند.

  

3- بدعت در دین

"نگویید: این حلال است و آن حرام... به یقین کسانی که به خدا دروغ می‌بندند، رستگار نخواهند شد." (نحل ، آیه 116)

از این آیه شریفه استفاده می‌شود که بدعت در دین و نسبت دادن احکام به خدا بدون دلیل، موجب محرومیت از رستگاری و سعادت ابدی است، زیرا ریشه بدعت گذاری در دین، گفته های بی اساس و دروغین است و این کار نزد خدا حرام و باعث محرومیت فرد از رستگاری و سعادت دنیا و آخرت خواهد بود.( آیات شریفه دیگری به این مانع اشاره دارد از جمله: انعام ، آیه 21، یونس ، آیه 70)

به جاست همیشه جمله معروف بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) را به گوش جان داشته باشیم، ایشان فرموده است: عالم محضر خداست در محضر خدا گناه نکنید

 

و شاهد بر این که بدعت گذاران رستگار نخواهند شد آیه بعدی است که می‌فرماید: "بهره کمی است (که در دنیا نصیبشان می‌شود) و عذاب دردناکی در انتظار آنان است."( نحل ، آیه 117)

علامه شهید مطهری (ره) درباره بدعت فرموده است:

امروز "نوآوری" را می‌گویند "بدعت" نوآوری در غیر امر دین عیبی ندارد. یک کسی در شعر می‌خواهد نوآور باشد، یک کسی در هنر می‌خواهد نوآور باشد، یک کسی در فلسفه می‌خواهد نوآور باشد این مانعی ندارد ولی در دین، نوآوری معنا ندارد چون آورنده‌ی دین ما نیستیم. حتی امام هم آورنده دین نیست. امام وصی پیغمبر و خزانه علم اوست. آنچه که پیغمبر گفته است، و بیان می‌کند [خود پیغمبر هم آورنده دین نیست...] پس [در دین نوآوری غلط است.] زیرا [بدعت است و حرام. بله، نو استنباط کردن درست است که آن نوآوری نیست.

 پس می‌توان از آیات شریفه و از مطالب استاد شهید مطهری استفاده نمود که بدعت و نوآوری در دین حرام و سبب شقاوت و بدبختی، و موجب عذاب الهی خواهد بود.

آزار گری : گناه متجاوز یا قربانی؟

 

4- معصیت و گناه

 و آن کس که نفس خویش را با معصیت و گناه آلوده ساخته، نومید و محروم گشته است.( شمس ، آیه 10)

از آیه شریفه استفاده می‌شود که معصیت و گناه، سبب محرومیت از رستگاری و سعادت، و عامل رسیدن به شقاوت و بدبختی است.

 تفسیر نمونه در ذیل آیه کریمه چنین آورده است:

خاب از ماده "خبیه" به معنای نرسیدن به مطلوب و محروم شدن و زیان کار گشتن است.

دساها از ماده "دس" در اصل به معنای داخل کردن چیزی توام با کرامت است. دسیسه به کارهای مخفیانه زیان بار گفته می‌شود.

در تناسب این معنی با آیه شریفه مورد بحث بیانات گوناگونی گفته‌اند: گاه گفته شده این تعبیر کنایه از فسق و گناه است، چرا که اهل تقوا و صلاح، خود را آشکار می‌سازند، در حالی که افراد آلوده و گناهکار خود را پنهان می‌دارند،...

و در هر حال کنایه ای است از آلودگی به گناه و معصیت و خوهای شیطانی، و درست در نقطه مقابل تزکیه است. (ناصر مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، پیشین، ج 72، صص 48-49)

 

و به جاست همیشه جمله معروف بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) را به گوش جان داشته باشیم، ایشان فرموده است: عالم محضر خداست در محضر خدا گناه نکنید.

علامه طباطبایی(ره)در تفسیر المیزان فرموده است: ظلم یکی از شنیع‌ترین گناهان است، بلکه با کمی دقت و تحلیل عقلی باید گفت: زشتی و شناعت گناهان دیگر هم به مقدار ظلمی است که در آن‌ها است. و معنای ظلم عبارت است از خروج از عدالت و حد وسط

5-  ظلم و بیدادگری

"مسلما ظالمان، رستگار نخواهند شد." (انعام، آیه 21)

از این آیه برداشت می‌شود که ظالمان، بیدادگران و ستمگران از فلاح، رستگاری و سعادت بی بهره‌اند و نصیبی نخواهند برد، و در گروه شقاوتمندان و تیره بختان قرار خواهند گرفت. (آیات دیگری نیز به این مانع اشاره دارد، از جمله: انعام ، آیه 135؛ قصص ، آیه37)

ظلم به معنای ستم (آزار) آمده است. اصل آن به معنای ناقص کردن و کم کردن حق و یا گذاشتن شئ در غیر موضوع خویش است. بنابراین آزار رساندن به دیگران و حق دیگران را پایمال کردن از مصادیق آشکار ظلم است.

علامه طباطبایی (ره) در تفسیر المیزان فرموده است:

ظلم یکی از شنیع‌ترین گناهان است، بلکه با کمی دقت و تحلیل عقلی باید گفت: زشتی و شناعت گناهان دیگر هم به مقدار ظلمی است که در آن‌ها است. و معنای ظلم عبارت است از خروج از عدالت و حد وسط. (علامه سید محمد حسین طباطبایی، تفسیر المیزان، پیشین، ج 7، ص67)

تفسیر نمونه ذیل آیات 13 و 14 سوره یس می‌نویسد:

در آیات فوق علت نابودی اقوام گذشته ظلم و ستم ذکر شده است، این به خاطر آن است که واژه ظلم آنچنان مفهوم جامعی دارد که هرگونه گناه و فسادی را در بر می‌گیرد. (ناصر مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، پیشین، ج 8، ص 43)

بنابراین با توجه به مطالب فوق، می‌توان گفت: هر نوع ستم و ظلم از سوی ستمگران، برای آنان اثر وضعی به جای خواهد گذاشت، اثر وضعی ظلم در دنیا این است که بالاخره انسان ستمگر، قوم ستمگر، در دنیا به نابودی و بدبختی خواهد رسید و در آخرت هرگز روی سعادت و رستگاری را نخواهد دید. بلکه او در دوزخ ابدی گرفتار خواهد شد.

 


منبع :

روزنامه کیهان ؛مریم علیزاده

 



[ دوشنبه 91/4/26 ] [ 12:39 عصر ] [ هلیا ] نظر


سیب،کاهش خطر حملات قلبی

 

سیب،کاهش خطر حملات قلبی

سیب میوه‌ای است بهشتی،‌ سرشار از ویتامین‌های آ، ب، ث و پتاسیم که در درمان‌های طبیعی یا طب نتروپتی، دارویی برای پیشگیری از بیشتر امراض شناخته شده است‌. Eat An AppIe A Day Keep The Doctor Away یعنی روزی یک سیب میل کنید و دکتر را از خود دور کنید

ب در از بین بردن عفونت‌ها بسیار مهم است‌. در واقع یک نوع پنی‌سیلین طبیعی است. سیب نه تنها برای یبوست مفید است، بلکه برای اسهال نیز بسیار موثر می‌باشد‌. اما تفاوت در طریقه مصرف آن است، افرادی که دچار یبوست هستند می‌توانند یک سیب را تنوری کرده و یا در فر بگذارند و شب میل کنند و یک سیب هم به همین طریق صبح‌ها میل شود‌.

برای درمان اسهال، سیب را رنده کرده‌ چند ساعت بگذارید تا رنگش تغییر کند و تیره شود یعنی پکتین موجود در آن اکسیده شود و بعد آن را میل کنید.

آب سیب تازه سموم بدن را دفع کرده و برای اطفال خیلی مفید است‌. سیب میوه‌ای است که ویتامین ب زیادی دارد و به همین دلیل برای اعصاب و روان بسیار مهم می‌باشد و افراد عصبی بهتر است هر روز یک لیوان آب سیب تازه با کمی‌گلاب میل کنند. Roz5.com

سیب درجه تب را پایین می‌آورد و برای بهبود گلو درد و سینه درد بسیار مؤثر می‌باشد‌. یکی دیگر از خواص سیب رنده شده این است که برای افراد مبتلا به زخم معده بسیار مفید می‌باشد‌. این میوه به علت خاصیت دفع اسید اوریک، در درمان بیماری‌های نقرس، آرتروز و رماتیسم بسیار مفید و مؤثر شناخته شده است‌.

سیب با دفع اسید اوریک داروی روماتیسم ونقرس است و درد مفاصل است وبرای تقویت قلب و هضم غذا موثر است . خوردن سیب با پوست یبوست را از بین می برد و برای کبد مفید است . مالیدن مقداری سیب روی محل گزیدگی نیش عقرب یا زنبور به درمان کمک موثری می کند .

میوه نارس سیب جهت مداوای اسهال مفید است . خوردن سیب قبل از خواب کمک موثری در راحت تر خوابیدن است .

اگر حداقل 3 عدد سیب در روز بخوریم ، خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی را کاهش می دهیم. سیب به دلیل بافت گیاهی ای که دارد، می تواند 14 درصد خطر مرگ ناشی از گرفتگی رگهای بدن را کاهش دهد.

یک سیب متوسط دارای 3 گرم الیاف است الیاف می تواند فشار خون و چربی خون را کاهش دهد. همچنین سیب برای سلامتی دندان بسیار مفید است.

منبع: http://www.iranmania.com

*********************************************************



[ دوشنبه 91/4/26 ] [ 12:34 عصر ] [ هلیا ] نظر


خواص دارویی عسل

خواص دارویی عسل

از گذشته تا کنون از عسل  در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است. مهمترین خاصیت عسل ، ضد میکروب بودن آن است. در حالی که عسل یک ماده کاملاً خوراکی است و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد ، ولیکن میکروب ها در معرض عسل نابود شده و اجساد آنها نیز به مرور از بین می رود. زیرا عسل حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است . در گذشته از این خاصیت عسل  برای از بین بردن پینه های دست و پا سود می جستند.

عسل حاوی آنتی اکسیدان است، از این رو مصرف آن برای سلامت قلب و عروق مفید است. عسل به سلامت پوست کمک می کند و ضد پیری است.

در قدیم هر دارویی را با عسل  مخلوط می کردند، زیرا خاصیت بهبود بخشی داروها را چند برابر می کرده و امروزه هم از عسل در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند. Roz5.comwww.zibaweb.com

• از عسل در فرآورده های ضد سرفه  بطور مستقیم و غیرمستقیم استفاده می شود . مزه مزه و غرغره شربت عسل برای برطرف کردن زخم های دهان و ورم گلو  بسیار سودمند است. عسل ضد آسم است.

• عسل با اینکه بسیار شیرین است، برای دندان ها  و لثه مضر نیست، بلکه لثه ها را سالم می سازد و دندان ها را سفید می کند.

• دستگاه گوارش را پاک می سازد و ضد اسهال است. در تحقیقات ثابت شده اثر بسیار مفیدی برعفونت های معده با هلیکو باکتر پیلوری دارد. از این رو ضد زخم معده  و دستگاه گوارش است.

• عسل در درمان آب مروارید ( کاتاراکت ) مفید است.

• عسل بادشکن است و برای معالجه قولنج روده تجویز می شود و در مسمومیت های غذایی، دستگاه گوارش را پاک می سازد.

• دوست کبد و پادزهر است، پس در بیماری های کبدی مصرف آن مفید است .سکنجبینی که با عسل تهیه می شود، صفرابری اعلاست.

• سنگ های کلیه  و مثانه را از بین می برد. برای این منظور عسل را با کندر باید مصرف کرد.  

• عسل خواب آور است و به مبتلایان به بیماری کم خوابی  توصیه می شود که قبل از خواب چند قاشق مرباخوری عسل میل کنند.

• برای رفع کم اشتهایی  مفید است و کلاً جریان خون را در بدن بهبود می بخشد. از این رو به رشد عضلات کمک می کند، پس برای بچه های کم اشتها  و افراد ورزشکار  بسیار مفید است.

• عسل گرفتگی مویرگ ها را باز می کند و برای عروق بسیار مفید است. پس سالمندان  اگر هر روز شربت عسل و لیموی  تازه بنوشند، عمر طولانی تری خواهند داشت.

• حتی موم عسل نیز خواص زیادی دارد و ماسک آن برای صورت، چین و چروک و فرورفتگی های پوست را می پوشاند و پوست را لطیف می کند.

بررسی مقالات سال های 1984 تا 2001 نشان می دهد حداقل 25 تحقیق راجع به اثرات ضد زخم عسل انجام شده که نتایج آنها مثبت بوده است. عسل به عنوان التیام دهنده زخم و نگهدارنده پوست مورد تأیید قرار گرفته است. همچنین 40 مورد دیگر نشان داده ، عسل دارای اثرات ضد خونریزی با موفقیت 88 درصد بوده که این عمل به همراه اثرات ضد میکروب نیز بوده است.

خاصیت ضد میکروبی در عسل با PH حدود 2/3 تا 5 به هیدروژن پراکسید(H2O2) مرتبط بوده که از تغییرات آنزیمی گلوکز به گلوکونیک اسید حاصل می شود. به هرحال اثرضد میکروبی عسل پس از گرم شدن یا در معرض آفتاب قرار گرفتن کاهش می یابد.

عسل های تولیدشده از جنگل و کوه های اروپایی مرکزی بیشتر از درختان کاج(PINUSSPP) و عسل های حاصل از MANUKA در نیوزلند از گیاه LEPTESPERMUM SCOPARIUM دارای خاصیت بسیار قوی ضد میکروبی است و بروی برخی میکروب ها از جمله استافیوکوک اورئوس و اپیدرمیس و استرپتوکوکوس پیوژنز و آنتروباکتریاسه اثرات خوبی دارد. عسلی که در نیوزیلند و استرالیا از گیاه مذکور حاصل می شود در جهان منحصر به فرد بوده و به آن عسل UNIQUE MANUKA FACTOR)) می گویند.

سم شناسی : عسل ماده ای کاملاً خوراکی است ، ولی در موارد استثنایی ممکن است به اسپورعامل بوتولیسم آلوده باشد که ایجاد سم کرده و مسمومیت زاست ، به همین دلیل مصرف آن برای کودکان زیر یک سال ممنوع است. همچنین بعضی افرد ممکن است نسبت به دانه های گرده موجود درعسل حساسیت داشته باشند.

ممکن است بعضی از زنبورها به گل خرزهره و چند گل سمی دیگر عادت کنند و محصول سمی تهیه نمایند که البته این کار به ندرت اتفاق می افتد.

به هر حال از مصرف این ماده بسیار مفید غافل نشوید و از فواید زیاد آن سود بجویید. Roz5.com

منابع :

- زبان خوراکی ها

- ماهنامه دنیای تغذیه

- ماهنامه سلامتی و تغذیه

موسوی – کارشناس تغذیه تبیان

http://www.tebyan.net/Index.aspx?pid=11858

******************************************



[ دوشنبه 91/4/26 ] [ 12:34 عصر ] [ هلیا ] نظر


تفاوت عشق و دوست داشتن از نگاه دکتر شریعتی!

تفاوت عشق و دوست داشتن از نگاه دکتر شریعتی!

تفاوت عشق و دوست داشتن از نگاه دکتر شریعتی!
عشق با دوری و نزدیکی در نوسان است. اگر دوری بطول انجامد ضعیف می‌شود، اگر تماس دوام یابد به ابتذال می‌کشد و تنها با ...

عشق یک جوشش کور است و پیوندی از سر نابینایی
اما دوست داشتن پیوندی خود آگاه و از روی بصیرت روشن و زلال

عشق بیشتر از غریزه آب می‌خورد و هر چه از غریزه سر زند بی ارزش است
دوست داشتن از روح طلوع می‌کند و تا هر جا که یک روح ارتفاع دارد ، دوست داشتن نیز هنگام با او اوج می‌گیرد

عشق در غالب دل‌ها، در شکل‌ها و رنگ‌های تقریبا مشابهی متجلی می‌شود و دارای صفات و حالات و مظاهر مشترکی است
اما دوست داشتن در هر روحی جلوه ای خاص خویش دارد و از روح رنگ می‌گیرد و چون روح‌ها بر خلاف غریزه‌ها هر کدام رنگی و ارتفاعی و بعدی و طعم و عطری ویژه خویش را دارد می‌توان گفت: که به شماره هر روحی ، دوست داشتنی هست

عشق با شناسنامه بی ارتباط نیست و گذر فصل‌ها و عبور سال‌ها بر آن اثر می‌گذارد
اما دوست داشتن در ورای سن و زمان و مزاج زندگی می‌کند و بر آشیانه بلندش روز و روزگار را دستی نیست

عشق، در هر رنگی و سطحی، با زیبایی محسوس، در نهان یا آشکار رابطه دارد. چنانچه شوپنهاور می‌گوید: شما بیست سال سن بر سن معشوقتان بیفزائید، آنگاه تاثیر مستقیم آنرا بر روی احساستان مطالعه کنید
اما دوست داشتن چنان در روح غرق است و گیج وجذب زیبایی‌های روح که زیبایی‌های محسوس را بگونه‌ای دیگر می‌بیند

عشق طوفانی و متلاطم و بوقلمون صفت است
اما دوست داشتن آرام و استوار و پر وقار و سرشار از نجابت

عشق با دوری و نزدیکی در نوسان است. اگر دوری بطول انجامد ضعیف می‌شود، اگر تماس دوام یابد به ابتذال می‌کشد و تنها با بیم و امید و اضطراب و دیدار و پرهیز زنده و نیرومند می‌ماند
اما دوست داشتن با این حالات نا آشنا است، دنیایش دنیای دیگری است

عشق جوششی یکجانبه است. به معشوق نمی‌اندیشد که کیست یک خود جوششی ذاتی است و از ین رو همیشه اشتباه می‌کند و در انتخاب بسختی می‌لغزد و یا همواره یکجانبه می‌ماند و گاه، میان دو بیگانه نا‌همانند، عشقی جرقه می‌زند و چون در تاریکی است و یکدیگر را نمی‌بینند، پس از انفجار این صاعقه است که در پرتو رو شنایی آن، چهره یکدیگر را می‌توانند دید و در اینجا است که گاه، پس جرقه زدن عشق، عاشق و معشوق که در چهره هم می‌نگرند، احساس می‌کنند که هم را نمی‌شناسند و بیگانگی و نا آشنایی پس از عشق درد کوچکی نیست
اما دوست داشتن در روشنایی ریشه می‌بندد و در زیر نور سبز می‌شود و رشد می‌کند و ازین رو است که همواره پس از آشنایی پدید می‌آید و در حقیقت در آغاز دو روح خطوط آشنایی را در سیما و نگاه یکدیگر می‌خوانند و پس از آشنا شدن است که خودمانی می‌شوند

دو روح، نه دو نفر، که ممکن است دو نفر با هم در عین رو در بایستی‌ها احساس خودمانی بودن کنند و این حالت بقدری ظریف و فرار است که بسادگی از زیر دست احساس و فهم می‌گریزد و سپس طعم خویشاوندی و بوی خویشاوندی و گرمای خویشاوندی از سخن و رفتار و آهنگ کلام یکدیگر احساس می‌شود و از این منزل است که ناگهان، خودبخود، دو همسفر به چشم می‌بینند که به پهن‌دشت بی کرانه مهربانی رسیده‌اند و آسمان صاف و بی لک دوست داشتن بر بالای سرشان خیمه گسترده است و افق‌های روشن و پاک و صمیمی ایمان در برابرشان باز می‌شود و نسیمی نرم و لطیف همچون روح یک معبد متروک که در محراب پنهانی آن، خیال راهبی بزرگ نقش بر زمین شده و زمزمه درد آلود نیایش مناره تنها و غریب آنرا بلرزه می‌آورد
دوست داشتن هر لحظه پیام الهام‌های تازه آسمانهای دیگر و سرزمین‌های دیگر و عطر گلهای مرموز و جانبخش بوستان‌های دیگر را بهمراه دارد و خود را، به مهر و عشوه ای بازیگر و شیرین و شوخ هر لحظه، بر سر و روی این دو میزند

عشق، جنون است و جنون چیزی جز خرابی و پریشانی فهمیدن و اندیشیدن نیست
اما دوست داشتن، در اوج معراجش، از سر حد عقل فراتر می‌رود و فهمیدن و اندیشیدن را نیز از زمین می‌کند و با خود به قله بلند اشراق می‌برد
 

گردآوری:گروه سرگرمی سیمرغ
منبع: funsara.com
 



[ یکشنبه 91/4/25 ] [ 8:34 عصر ] [ هلیا ] نظر


<< مطالب جدیدتر :: مطالب قدیمی‌تر >>