سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عرفان وادب

اثیر خنده بر جریان خون

محققان در دانشگاه مریلند مطالعاتی روی اثرات خنده بر رگ های خونی انجام داده اند که نشانگر این بود وقتی فردی در حال تماشای یک فیلم کمدی است رگ های خون حرکت معمولی داشته و سلامت بیشتری دارند اما تماشاچیان فیلم های درام دارای عروق خونی بالاتری هستند و جریان خون به شختی انجام می گیرد.

تاثیر خنده بر جریان خون

محققان در دانشگاه مریلند مطالعاتی روی اثرات خنده بر رگ های خونی انجام داده اند که نشانگر این بود وقتی فردی در حال تماشای یک فیلم کمدی است رگ های خون حرکت معمولی داشته و سلامت بیشتری دارند اما تماشاچیان فیلم های درام دارای عروق خونی بالاتری هستند و جریان خون به شختی انجام می گیرد.

افزایش استرس یا کاهش آن با سیستم ایمنی بدن ارتباط مستقیم دارد.افردای که شادتر زندگی می کنند سطح پاتن برای مبارزه با عفونت در بدنشان بیشتر می شود و سلامت تر هستند.

تاثیر خنده بر قند خون

مطالعات محققان روی 19 نفر که مبتلا به بیماری دیابت بودند نشان داد وقتی این افراد در یک جلسه خسته کننده قرار می گیرند قند خونشان ثابت مانده ولی بعد از حضور در یک فضای شاد و پرنشاط قند خون آنها پایین آمده و سلامت جسمی بهتری داشتند.

تاثیر خنده بر اعصاب و خواب

2 ساعت خنده و قرار گرفتن در فضای شاد ،خوابی آرام را به ارمغان خواهد آورد.محققات معتقدند درمان بسیاری از دردها تنها خنده است.افرادی که بیشتر می خندند کمتر بیمار می شوند.خنده تحمل درد را نیز بالا می برد.خنده زمان وداع فرد با زندگی و مرگ را نیز دیرتر می کند.محققان می گویند که اگر مردم کمتر می خندند شاید دلیلی برای خندیدن آنها در اطراف شان وجود ندارد و باید این دلایل ایجاد شود تا افراد شاد در جامعه وجود داشته باشند و تنها در این صورت است که نسخه خیلی از داروها برای همیشه باطل می شود.

 



[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 12:49 عصر ] [ هلیا ] نظر


تاثیر باور نکردنی رنگ ها بر آرامش انسان

تاثیر باور نکردنی رنگ ها بر آرامش انسان
 

 

به عقیده روانشناسان تمایلات انسان به رنگ های مختلف ،ظاهرکننده "ژن " مخفی اوست .
 

 آنهایی که رنگ زرد راکه سمبل آفتاب است ،دوست دارند مردمانی فعال ، پرانرژی وسازنده هستند.

 افرادی که رنگ آبی تیره – سورمه ای که مظهرغروب است رامی پسندند آدم هایی آرام ،مهربان وعاطفی هستند.

 رنگ قرمز نشان آدم های جنگجو ،انقلابی وکمی گستاخ است.

تمایل به رنگ سبز نشانه گرایش های معکوس است ،یعنی آلرژی داشتن به هرنوع تغییر وعناد ولجبازی وترس ازدگرگونی.

رنگ بنفش را آنهایی دوست دارندکه می خواهند ارزش خودرانزد دیگران بالا ببرند ودیگران راتحت تاثیرخودقراردهند.

 آنهایی که رنگ قهوه ای رامی پسندند ،آدم های تنهایی هستندکه نیازشدیدی به دوستی واحساس امنیت دارند .

ودوستداران رنگ طلایی آدم هایی جاه طلب وزیاده خواه هستند.

 رنگ ها تاثیرزیادی دررفتاروحالات ما دارند مثلا  رنگ قرمزمحرک سیستم عصبی است وفشارخون راافزایش می دهد .

اما بدنیست بدانید که رنگ آبی اثرمعکوس دارد.

اگرمی خواهید منزل خود را رنگ بزنید حتما یک رنگ آرام بخش انتخاب کنیدو فراموش نکنیدکه همان قدرکه به رنگ آرامش بخش نیاز داریم به رنگ های محرک نیز احتیاج داریم.

 مثلا دراتاقی که رنگ دیوارهایش زردباشدحتما بایداسباب واثاثیه آبی رنگ وجود داشته باشد تابادیدن آنها شاد ومتعادل باشیم .

می دانید که رنگ آبی مکمل رنگ زرد است همین طور دراتاق هایی که رنگ سبز زیاد به کار رفته باشد.

شناختن ترکیب رنگ ها واثر آنها روی روحیه انسان به شما کمک می کند تابا رعایت آنها وازاین راه به تقویت روحیه خود کمک کنید.

راستی شما چه رنگی رامی پسندید؟؟





[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 12:42 عصر ] [ هلیا ] نظر


خط قرمزهای پزشکی در ازدواج

خط قرمزهای پزشکی در ازدواج


سلامت نیوز: درمان بیماری‌ها راه‌های گوناگونی دارد که اغلب مردم با آن آشنایی دارند. مثلاً دارو درمانی، چاقو درمانی(!)، شیمی درمانی، پرتو درمانی و ... اما در درمان بیماری‌های روان- تنی روش‌های دیگری نیز کاربرد دارد که شاید کمتر شناخته شده است مثل کار درمانی، موسیقی درمانی، مذهب‌ درمانی و ... به عبارت دیگر هرگونه دگرگونی در بافت‌ها و مواد سازنده بدن و یا تغییر در شیوه زندگی و تفکر می‌تواند در جای خود نقش درمانی داشته باشد. آیا ازدواج نیز می‌تواند این چنین باشد؟ در این صورت به چه کسانی باید توصیه شود و در چه نوع بیماری‌هایی کاربرد دارد؟

بیماری‌های کلیوی

در مورد بیماری‌های کلیوی، کم‌خونی‌های ارثی و اختلالات متابولیک نیز تقریباً هیچ‌گونه ممنوعیت مطلقی برای ازدواج وجود ندارد و همانگونه که ذکر شد باید عواقب بیماری و احتمال انتقال ژنتیک به همسر گزارش شود.
در اینجا تنها از یک اختلال یا بیماری می‌توان نام برد که وضعیت منحصر به فردی دارد و متأسفانه مورد آن کم نیست. این اعتیاد است. الکل و مواد مخدر که مصرف آن در کشور ما جرم محسوب می‌شود و عملی غیرقانونی است، از دیدگاه پزشکی نیز بیماری شمرده می‌شود که متأسفانه جامعه از آن درک درستی ندارد. بسیاری از نامزدهای جوان که به یار خود قول داده‌اند با ترک اعتیاد و گرفتن همسر به اصطلاح «اهل» خواهند شد، دگرباره به سوی اعتیاد روی آورده، زندگی جدید خود را ویران ساخته‌اند.
بدیهی است فرد معتاد نمی‌تواند وظایف همسری یا تأمین نیازهای مادی و معنوی فرزندان خود را برآورد. اگر بعضی از معتادان زندگی خانوادگیشان سال‌ها دوام می‌یابد در حقیقت خانواده متحمل آن می‌شوند.
اعتیاد، غیرت و پاکدامنی و وظیفه‌شناسی را نابود می‌کند و آدمی را با عشق که والاترین جلوه روح است بیگانه می‌سازد. در نتیجه، معتاد آدمی بی‌مهر و بی‌‌عاطفه می‌شود و از آنچه لازمه خوشبختی است دور می‌افتد. نمی‌گویم که اعتیاد درمان‌پذیر نیست و معتاد را باید از اجتماع طرد کرد، اما ترک اعتیاد هنگامی محقق است که دست‌کم یک سال از آن گذشته و شخص بازگشت به مواد مخدر نداشته باشد. ناگفته نماند اعتیاد فرد را آماده می‌کند تا به انواع جرایم و آلودگی‌های دیگر نیز روی آورد که در صدر این اعمال ناپسند، تقلب و دروغگویی است. بنابراین بر قول و وعده معتادان به‌ویژه در مورد ترک اعتیاد نباید چندان اعتماد کرد.
 

بیماری‌های قلبی

در بیماری‌های مزمن قلبی، قدما می‌گفتند که اگر زن مجردی دچار تنگی میترال باشد نباید ازدواج کند و اگر ازدواج کند نباید آبستن شود و اگر آبستن شد، زایمان برایش ممنوع است (سقط درمانی) و اگر زایمان کرد نباید به بچه‌اش شیر بدهد! اما پیشرفت دانش پزشکی این حکم را به کلی دگرگون ساخته است. امروز ما می‌گویم تنگی میترال مانعی برای ازدواج نیست و به هنگام لزوم- حتی طی آبستنی- می‌توان آن را به دست جراح سپرد. زایمان اینگونه بیماران باید در بیمارستان و زیر نظر یک پزشک متخصص زنان انجام شود و در موقع لزوم، عمل سزارین موفقیت‌آمیز خواهد بود. اگر بیمار به تعداد دلخواه فرزند دارد استفاده از روش‌های مناسب جلوگیری از بارداری برای کمک به کاهش بار قلب- که در زمان آبستنی افزایش می‌یابد- توصیه می‌شود.
 

چشم‌های کشیده و درشت

هر ماه چندین بار با سوالات مختلفی از جانب بیمار یا نزدیکان مواجه می‌شوم: که آیا ازدواج در بهبود این بیماری‌ها موثر است؟ و یا اینکه: «دختر خاله‌ام همین کسالت را داشت. بعد از ازدواج بهبود یافت.» و ... قطعاً همکاران روانپزشک من با نظایر این پرسش‌ها بیشتر مواجه می‌شوند. گاهی هم افراد بدبین می‌پرسند: «اگر ازدواج کند حالش بدتر نمی‌شود؟» و یا: «ازدواج برای این بیماری خطری ندارد؟» در این حالت، پزشک در آغاز زندگی مشترک، به عنوان مشاور، می‌تواند نقش سازنده و باارزشی ایفا کند و با دادن آگاهی‌هایی روشنگر، بیمار را در انتخاب راه درست راهنما باشد. در این صورت پیش از هرگونه اظهارنظری باید تا حد امکان به دانسته‌های زیر دست یابد:
1- ماهیت بیماری چیست و عواقب و پیش‌آگهی آن چگونه است؟
2- همسر مورد نظر دارای چه مشخصات جسمی و روحی و اجتماعی است؟
3- اهداف زوجین از این ازدواج در شرایط موجود تا چه حد عملی و تحقق‌پذیر است؟
در مورد بیماری‌های جسمی، بدخیمی‌هایی که به مرگ می‌انجامد. به خاطر دشواری‌های روانی، اجتماعی و حتی اقتصادی که دامنگیر همسر می‌گردد، توصیه می‌شود پیش آگهی مصیبت‌بار به آرامی با نامزد بیمار و بستگان وی در میان گذاشته شود تا از ازدواجی نافرجام جلوگیری گردد. بنابراین دختران و پسران بسیاری را باید پیش از ازدواج راهنمایی کرد تا ناآگاهانه دست به ازدواج نزنند.
در بیماری‌های مزمن و لاعلاج چون نقص عضو، عقب‌ماندگی‌های ذهنی یا امراضی که درمان همیشگی و نامحدودی را می‌طلبد مانند همودیالیز و یا بیماری‌هایی که بر توانایی جسمی یا قابلیت باروری مؤثر است مثل عقیم شدن در مرد، باید حقایق را با حضور بیمار در اختیار نامزد ازدواج قرار داد تا فرصتی برای تفکر و بررسی جوانب به او داده شود. در این گونه موارد رفتار پزشک نباید طوری باشد که ترحم و دلسوزی یکی از طرفین را برانگیزد و یا تفکر مرسوم در جامعه را که بنیادی دینی و اخلاقی ندارد، القا کند. مثلاً در جامعه، اگر سن مرد ده یا بیست سال از زن بیشتر باشد امری عادی تلقی می‌شود، اما اگر زن یکی دو سال مسن‌تر از مرد باشد غیرعادی است و حال آنکه هیچ اصل علمی، اخلاقی و دینی این باور را تأیید نمی‌کند.
 
   بیماری‌های روانی

در مورد سایر بیماری‌های روانی نیز ممنوعیت ازدواج به صورت مطلق تقریباً وجود ندارد. آن دسته از بیماری‌های روانی که می‌تواند موجب آزار همسر و یا حتی خطر جانی برای او باشد، حالات پیشرفته‌ای هستند که در یک معاینه روانی به راحتی شناخته می‌شود، اما امراض شایعی به شمار نمی‌روند.  روان گیسختگی (اسکیزوفرنی) معمولاً رفتار و افکار شگفت‌آوری در شخص پدید می‌آورد که در اجتماع به سهولت شناخته می‌شود. اما حالت خفیف و «مرزی» آن چندان کمیاب نیست و برای رسیدن به تشخیص قطعی، بیمار باید زیر نظر پزشک باشد. در این مورد پزشک خانوادگی می‌تواند نوع بیماری و شدت آن را ارزیابی کند.
در میان بیماری‌های روانی که در حد روان‌پریشانی نیست و حالت‌های خفیف و متوسط آن بسیار رایج است- که از نظر قانونی و حقوق هم «جنون» محسوب نمی‌شود- افسردگی و اضطراب است. در جهان، بیش از پانصد میلیون نفر به این حالات دچارند. خلق افسرده، در بعضی از مردم به صورت سرشتی و تقریباً در تمامی عمر وجود دارد و مانعی برای ازدواج و زندگی عادی محسوب نمی‌شود و تنها در بحران‌های افسردگی ممکن است خطراتی چون خودکشی، بیمار را تهدید کند.  هیچ‌کدام از این بیماری‌ها که شایع‌ترین علت مراجعه به مطب روانپزشکان را تشکیل می‌دهد و به نوعی با آن دست به گریبانند، مانعی برای ازدواج نیست. حتی باید گفت در حالت‌های خفیف، داشتن یار و همسر موجب تقویت روحی و کمک به درمان بیمار نیز می‌شود.
بدیهی است همسر مهربان و غمگسار، تحمل هر نوع بیماری، حتی سرطان را برای آدمی آسان‌تر می‌کند. هر نوع ضعف اعصاب که در درمان آن تغییر شیوه زندگی مؤثر باشد، با ازدواج بهتر می‌شود، مگر آنکه بیماری در حدی شدید باشد که بیمار نتواند مسئولیت زندگی مشترک را بپذیرد. در آن صورت واضح است که بر مشکلات وی افزوده می‌گردد. تا اینجا راجع به بیماری‌ها صحبت کردم، اما گاهی پرسش‌های دیگری نیز مطرح می‌شود که با بیماری ارتباطی ندارد. مثلاً می‌پرسند که آیا ازدواج مانع ادامه تحصیل یا پیشرفت در شغل و موقعیت اجتماعی نمی‌شود؟ در سال‌های اخیر که دانشجویان پزشکی غالباً متأهل هستند و اکثر دستیاران من تشکیل خانواده داده‌اند، می‌بینم که به هیچ‌وجه کارآیی و توان فکری و عملی خانم‌ها و آقایان متأهل از همکاران مجرد آنان کمتر نیست و عشق و ازدواج در عمل، مانعی برای تحصیل و پیشرفت نبوده است. البته لازم به تذکر است که مشاهدات من روی دانشجویان سال‌های آخر پزشکی و تخصصی است که طبعاً از شرایط خوب اجتماعی و هوشی، بهره دارند، وگرنه زوج‌های کم سن و سال که به دنبال عشق‌های طوفانی و ازدواج برق‌آسا (غالباً در کلانتری!)، بدون موافقت والدین، زندگی مشترک خود را آغاز می‌کنند، باید سختی‌های فراوانی را تحمل کنند که من چون فرصتی برای راهنمایی آنان نداشته‌ام، برایشان دعا می‌کنم.

در بیماری‌های مزمن و لاعلاج چون نقص عضو، عقب‌ماندگی‌های ذهنی یا امراضی که درمان همیشگی و نامحدودی را می‌طلبد مانند همودیالیز و یا بیماری‌هایی که بر توانایی جسمی یا قابلیت باروری مؤثر است مثل عقیم شدن در مرد، باید حقایق را با حضور بیمار در اختیار نامزد ازدواج قرار داد تا فرصتی برای تفکر و بررسی جوانب به او داده شود.

منبع: دنیای زنان


[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 12:29 عصر ] [ هلیا ] نظر


چرا خسته و خواب آلوده ایم؟

چرا خسته و خواب آلوده ایم؟

چرا خسته و خواب آلوده ایم؟
افراد مبتلا به اختلال وقفه تنفسی دچار قطعی تنفس به هنگام خواب می شوند و خواب آلودگی و احساس خستگی در طول روز یکی از علائم این بیماری است..

 

 

نایب رئیس انجمن گوش و حلق و بینی گفت:« افراد مبتلا به اختلال وقفه تنفسی دچار قطعی تنفس به هنگام خواب می شوند و خواب آلودگی و احساس خستگی در طول روز یکی از علائم این بیماری است.»

دکتر بیژن نقیب زاده اظهار داشت:«اختلال وقفه تنفسی در خواب بیماریی است که فرد در هنگام خواب دچار قطع تنفس برای چند ثانیه می شود که این بیماری در کودکان و بزرگسالان متفاوت است.»

وی ادامه داد:«بیماران مبتلا به این اختلال خواب راحتی ندارند و زمانی که به هنگام صبح از خواب برمی خیزند احساس خستگی و بی خوابی کرده و دائما خمیازه می کشند و بروز این اختلال در کودکان موجب پرخاشگری و عدم تمرکز و بی توجهی به اطراف می شود.»

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد:«این بیماری بایستی درمان شود ونمی توان از کنار آن گذشت چرا که اختلال وقفه تنفسی و تنفس از راه دهان در درازمدت عوارض قلبی و ریوی ،فشارخون و تغییر شکل صورت(به خصوص در کودکان) را به دنبال دارد.»

وی افزود:«این بیماری به دلیل انسداد در سیستم تنفس فوقانی،بینی، حلق و یا ناحیه حنجره بروز می کند که شایع ترین محل انسداد در ناحیه حلق است و معمولا طبق آمارها حدود 10 درصد از افراد در منطقه بینی دچار مشکل هستند و بیش از 70 درصد افراد از ناحیه حلق و بقیه از ناحیه حنجره دچار انسداد هستند و درمان افراد براساس محل عارضه صورت می گیرد.»

دکتر نقیب زاده گفت:«افرادی که اضافه وزن دارند، افرادی که گردن کوتاهی دارند و همچنین نوع خواب در بروز این اختلال تاثیر دارد و معمولا افرادی که به صورت طاقباز می خوابند دچار این مشکل می شوند و یکی از راه های معاینه فرد بیمار جهت تشخیص محل انسداد انجام تست خواب است.»

 

وی خاطر نشان کرد:«با اصلاح نوع خوابیدن فرد و کاهش وزن معمولا این مشکل برطرف می شود و در صورتی که افراد به این روش درمان جوابگو نباشند باید این افراد تحت جراحی قرار گیرند اما در برخی موارد بعضی از بیماران به هیچ یک از روش های درمان حتی جراحی جوابگو نیستند که به ناچار بایستی از روش فشار اکسیژن به صورت فشار مثبت پیوسته مجاری تنفسی استفاده کرد تا مشکل اکسیژن رسانی افراد مبتلا برطرف شود.»

 
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
منبع : Salamatnews.com
 


[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 12:17 عصر ] [ هلیا ] نظر


با این خوراکی به جنگ کبدچرب بروید!

با این خوراکی به جنگ کبدچرب بروید!

با این خوراکی به جنگ کبدچرب بروید!
در حال حاضر درمان خاصی برای بیماری کبدچرب وجود ندارد اما دانشمندان معتقدند مصرف پروتئین سویا می‌تواند علاوه بر پیشگیری از بروز بیماری کبدچرب آن

 

 

با سویا به جنگ کبدچرب بروید

 

پروتئین سویا می‌تواند به طور چشمگیری تجمع چربی و تری‌گلیسیرید را در کبد افراد چاق کاهش دهد. محققان دانشگاه ایلینوید نشان داده‌اند مصرف پروتئین سویا می‌تواند در درمان بیماری کبدچرب موثر واقع شود.

براساس این گزارش، کبدچرب بیماری شایعی در افراد چاق، دارای فشارخون بالا و افراد مبتلا به دیابت است. این گزارش می‌افزاید: «در حال حاضر درمان خاصی برای بیماری کبدچرب وجود ندارد اما دانشمندان معتقدند مصرف پروتئین سویا می‌تواند علاوه بر پیشگیری از بروز بیماری کبدچرب آن را درمان کند. گفتنی است تجمع بافت چربی در کبد باعث اختلال عملکرد کبد می‌شود.
 
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
منبع : Salamt.ir



[ چهارشنبه 91/4/28 ] [ 12:12 عصر ] [ هلیا ] نظر


<< مطالب جدیدتر :: مطالب قدیمی‌تر >>